Om hundens intresse

Jag var på väg från affären och lyssnade på ett avsnitt av postcast-serien The Partially Examined Life (se iTunes). Det var början på en nästan två och en halv timme långt avsnitt om Alfred North Whitehead och frågan What is Nature?. Detta är bara ett tips egentligen. Jag måste återkomma till Whitehead senare och särskilt kopplingen till Gilles Deleuze som jag anade i begreppet processfilosofi. Men det är bara en fundering ännu så länge. Jag känner mig inte alls insatt i begreppet processfilosofi och jag hann bara lyssna i 20 minuter innan jag var hemma.

På vägen stötte mötte jag en kvinna med en jättelik hund. Hunden liknade en varg och var stor som en liten häst. Det var en helt fantastiskt vacker hund med gråbrun/vit päls. Till en början verkade den otroligt lugn, så där som stora hundar brukar vara. Hundägare jättehundar brukar veta vad de sysslar med.

Men nu gick kvinnan och talade i telefon och var inte riktigt medveten om vad hunden sysslade med. Hunden hade nämligen blivit otroligt intresserad av mig av någon outgrundlig anledning. Jag var ju bara en intetsägande Svensson på väg hem från affären. Hunden började dra i kopplet, men den såg inte alls skrämmande ut. Jag var lite fundersam men fortsatte gå medan hunden drog i kopplet. Men så tänkte jag att jag skulle dra upp volymen en aning för de hade börjat mumla i podcasten, eller så var det jag som var en aning disträ av hunden. Denna misstanke stärktes betydligt när jag upptäckte att det var svårt att dra upp volymen eftersom jag hade något i handen. Det var ett paket med två skivor entrecote jag köpt i affären men glömt bort när jag började lyssna på podcasten. Nu förstod jag vad hunden hade varit intresserad av.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s